Janne Louhivuorelta uusi albumi

9.5.2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJanne Louhivuori täytti äskettäin 60 vuotta, ja on sen kunniaksi julkaissut  uuden Electric Guitar -äänitteen (Texicalli Records). Levyn instrumentaalikappaleet tekevät kunniaa sähkökitaralle tuoden monipuolisesti esiin sen ulottuvuuksia ja vivahteita. Yllätyksellisesti etenevä kattaus ammentaa soittimen historiasta olemalla kuitenkin personallisesti tekijänsä näköinen. Tyylillisesti seikkaillaan jossain twangin, surfin, jazzin ja rockabillyn kuumassa hetteikössä.

Olennaista levyn biiseille on sovitusten, soundien sekä tuotannon luoma vahva visuaalisuus. Kuuntelija on milloin linnojen ja kummitusten maailmassa, milloin todistamassa teloituskomppanian yhteislaukausta tai lipumassa erilleen rakkaastaan avaruuden pimeydessä. Mutta on mukana myös muutama instrumentaali, jossa kesken kaiken yllättää Jussi Sydänmäen alias Jay Hearthillin laulu. Sydänmäen tekemät englanninkieliset tekstit ovat Louhivuoren visioihin räätälöityjä, absurdisti nyrjähtäneitä tuokiokuvia.

Tuotannon ja äänittämisen lisäksi Louhivuori on itse soittanut kaikki instrumentit lukuun ottamatta yhtä biisiä, jolla on mukana rumpalien ykköskaartiin kuuluva Kepa Kettunen esittäen häikäisevän rumpusoolon. Harvinaista herkkua sekin!

Janne Louhivuoren artistisivulle