Esa Pulliainen C-Combo & Mr Breathless Dex Viihteen edustusrosteriin !

1.8.2013

Suomalainen rautalankamusiikki täytti helmikuussa 50 vuotta ja sen kunniaksi Esa Pulliainen C-Combo julkaisi debyyttilevynsä 20.6.2013. ”Instrumentaalimusiikki ja suomalainen rautalanka on kaikkien tekemisieni ydin. Haluan omalta osaltani kunnioittaa juhlavuotta tällä levyllä”, sanoo Pulliainen. Albumia voidaan pitää myös legendaarisen Agents-kitaristin ensimmäisenä soololevynä, jota fanit ovat odottaneet vuosikymmeniä. Albumi julkaistiin vinyylinä ja cd-levynä. Albumi on ollut julkaisuviikostaan lähtien albumimyyntilistan kärkikymmenikössä tai sen lähettyvillä.

C-Combon pitkäsoitto sisältää kaksitoista Esa Pulliaisen suosikkisävelmää, useimmat jo ajalta ennen Agents-yhtyettä. Mukana on muun muassa ranskalaisia, ruotsalaisia, amerikkalaisia ja kotimaisia kappaleita. ”Sellaista vanhanaikaista instrumentaalimusiikkia”, tiivistää Pulliainen.

C-Combossa soittavat Esa Pulliaisen (kitara) lisäksi hänen veljensä Kai Pulliainen (basso) sekä Toni ”El Blanco” Liimatta (rummut). Esa Pulliainen C-Combolla on usein yhteisesiintymisiä muun muassa Mr Breathlessin kanssa. Kokoonpanon innoittajina ovat Esan mukaan toimineet ”vanhat nelkyt-viiskytlukujen cocktailbändit, jotka soittivat hiljaa kapakan nurkassa”. Tähän viitaten C-Combo aloittikin uransa vuonna 2008
Esa Pulliainen Cocktail-Combona.

Esa Pulliainen C-Combo & Mr Breathless keikat myy Janne Hietanen / puhelin 044 209 3523