Whistle Bait

Kuusimiehinen Whistle Bait on esiintynyt ja levyttänyt jo vuodesta 1984 eikä loppua näy. Bändin tyyli on eri musalajien sekamelskaa – musiikissa kuuluu niin 50-luvun amerikkalainen rock, 60-luvun pop kuin muukin hauskanpitoon kuuluva elementti.

Kaikki alkoi, kun Vesa Haaja, Vesa Tynkkynen, Juha Tynkkynen  Marko Mäkelä yhdistivät voimansa 1984 keväällä ja perustivat yhtyeen, joka pian sai nimekseen Whistle Bait. 30 vuotta myöhemmin yhtye on edelleen voimissaan, joskin kokoonpano on elänyt matkan varrella. Nykyinen WB on: Vesa Haaja (joka tunnetaan myös Agents-yhtyeen laulajana vuodesta 2008), Vesa Tynkkynen, Juha Tynkkynen, Kim Drockila, Juho Hurskainen sekä Lasse Sirkko. Yhtye on levyttänyt useita pitkäsoittoja vuosien mittaan, ja sinkkulohkaisut kuten Honeysuckle Jump, One Step Further  ja Time Will Tell ovat tuoneet bändiä tutuksi rokkimaailman ulkopuolellekin.

Normaalien keikkojen ohella WB on hakenut myös vaihtelua erikoisseteistä, kuten rockin kuninkaalle tehdystä tribuutista, jossa Whistle Bait soittaa lähinnä Elvis Presleyn 60-luvun tuntemattomampia elokuvasävelmiä, kunnioittaen kuninkaan musiikkia, eikä potkupukuja. Lisäksi bändi on ehtinyt myös säestämään erinäisiä ulkomaan eläviä, mm. legendaarisia Ronnie Dawsonia (r.i.p.) ja Wanda Jacksonia.

Mitä Whistle Bait sitten tarjoaa tänään? Keikoillaan WB esittää sekä omaa materiaaliaan että laajaa läpileikkausta 50/60-lukujen taitteen rockista nykypäivään mustine Larry Williams -vivahteineen, kavahtamatta lainkaan kumia, go-go:ta, buugaloota ja muuta ”hörskönmörskön” meininkiä. Sanalla sanoen meiningin nimenä on ”Beat-o-tronic”. WB:n jo kolmelle vuosikymmennelle ulottunut tarina jatkuu niin kauan kuin keikka-auto, kamat ja äijien sekä fyysinen että henkinen kunto kestävät. Jos WB:n keikkabussi yskähtelee Sinun kotikulmillesi, ota rela bailausmieliala ja tule mukaan, kun ”wistlarit” laitattavat yleisöä jalalla koreasti!

Whistle Bait on:
Vesa Haaja – laulu ja komppikitara, perkussio
Vesa Tynkkynen
  – soolokitara
Juha Tynkkynen – rummut
Kim Drockila – koskettimet ja taustalaulu
Juho Hurskainen
– saksofoni ja taustalaulu
Lasse Sirkko – basso ja taustalaulu

Katso Whistle Baitin keikat alla olevalta listalta.


Keikalla