Mato Valtonen

Markku ”Mato” Valtonen on esitelmöitsijä, kirjailija, muusikko ja yrittäjä, jonka historiaan mahtuu saavutuksia ja tekemisiä hengästymiseen asti. Epäonnistumisiakin hän on joutunut kokemaan, mutta aina on noustu ikuisella optimismilla. Tunnetuksi hän tuli alun perin Sleepy Sleepersin keuloilla, tämän ja Leningrad Cowboysien riveissä matka jatkuikin pitkään ympäri maailman. Toivatpa he Puna-Armeijan kuoronkin historialliselle konsertille Helsingin Senaatintorille 1993. Kuoron kanssa he tekivät vielä lukuisia esiintymisiä muissakin maissa. Tällä hetkellä Mato tekee rock-keikkoja yhdessä Jore Marjarannan ja bändin kanssa. Viimeisimpänä Remu Aaltonen pestasi Madon mukaan koko Hurriganesin Last Call -jäähyväiskiertueelle.

Valtosen teknologiayritys Wapit Oy teki maailman ensimmäiset matkapuhelinpalvelut Radiolinja-operaattorille ja oli myös ensimmäisenä suunnittelemassa matkapuhelimiin selainta.

Hän on tehnyt televisio-ohjelmia ja näytellyt lukuisissa Aki Kaurismäen elokuvissa, Radio Cityn alkuaikoina 10 vuotta myös legendaarista Pullakuskit -ohjelmaa.

Mato on tunnettu ideoitsija ja innostavien hankkeiden alkuunpanija. Erilaiset tempaukset hyväntekeväisyyteen tai sitten ”keskiolut R-kioskeihin” liittyen saavat hänet helposti syttymään, kunhan asia on mielestään oikea.

Esitelmöitsijänä Valtosella on yli 1000 tilaisuuden kokemus ja on valittu Vuoden Puhujaksi 2008 sekä Vuosikymmenen Puhujaksi 2011.

Seremoniamestarina ja juontajana hän on mies paikallaan. Yritysten tilaisuuksissa koko päivän juontojen lisäksi taittuu tarvittaessa myös moderaattorina toimiminen tai paneelikeskustelujen vetäminen.


Keikalla