Jore Marjaranta

Jore Marjaranta on suomalainen muusikko, joka tuli julkisuuteen 1990-luvun alussa Leningrad Cowboysin jäsenenä. Hänen muita yhtyeitään ovat olleet muun muassa Albert Järvinen Band ja Guitar Slingers. Hän on ollut soolouralla vuodesta 2000 lähtien ja on julkaissut useita hittisinglejä, joista tunnetuimmat ovat Haaveet kaatuu (elokuvasta Pahat pojat) ja Miten pelko lähtee (elokuvasta Minä ja Morrison). Joren seitsemäs soololevy Hetket kuvina julkaistiin syyskuussa 2016.

Toukokuussa 2018 Jore julkaisee uuden singlensä Mä aioin elää. Laulu on letkeästi eteenpäin rullaava, mutta ajatuksia herättävä tarina aikuisen miehen pysähtymisestä hetkeen.  Ei ole muuta mahdollisuutta kuin elää jokainen hetki täysillä. ”Viime vuosi oli monella tavalla rankka mulle. Näin läheltä miten ihmisten unelmat, haaveet ja itse asiassa koko elämä voivat joskus olla hyvinkin ohuen langan varassa. Mitä vanhemmaksi tulen sen konkreettisemmaksi muuttuvat ajatukset terveydestä ja elämästä. Pitää olla rohkea ja uskaltaa tehdä ja toteuttaa itselleen tärkeitä asioita. Niihin pitää tarttua heti. Pelko on lamaannuttava olotila, ja olen nähnyt miten helposti se ottaa vallan. Näistä ajatuksista teimme laulun, joka suhtautuu optimistisesti tulevaisuuteen ja näkee sen täynnä mahdollisuuksia”, Jore kiteyttää uuden sinkkunsa taustoja.

Uuden singlen taustalta löytyvät Joren lisäksi säveltäjä Nalle Ahlstedt ja sanoittaja Lasse Wikman. Tämä kolmikko on tehnyt yhteistyötä jo monta vuotta.

Jore tekee trubaduuri-, duo- ja bändikeikkaa aina tilanteen mukaan. Hänen laulunsa toimivat niin isoilla estradeilla kuin akustisesti pienissä paikoissa.

Katso Jore Marjarannan keikat allaolevalta keikkalistalta.

 

 


Keikalla