Kari Peitsamon juhlavuoden tunnelmat

8.8.2017

 

Elokuussa 2017 Kari Peitsamo täyttää 60 vuotta, ja samalla hän juhlistaa myös 40-vuotista taiteilijajuhlavuottaan.

Peitsamon Kauppaopiston naiset oli yksi vuoden 1977 menestyneimmistä rock-kappaleista, ja vuosien saatossa siitä on muodostunut ajaton klassikko. Nyt, elokuussa 2017, Peitsamo julkaisi 60-nimeä kantavan juhla-albumin, joka sisältää yhteensä 60 Peitsamon vanhempaa kappaletta uudelleen tulkittuina. Mukana on uudet versiot niin Kauppaopiston naisista, Mississippi voodoo miehestä kuin myös Kaikki miksaajat pitäisi ampua -kappaleesta. Levyn julkaisee Rocket Records.

”Taiteilijankuvani ainutlaatuisuus tulisi näkyä myös tässä juhlajulkaisussa. Tuotannon poikkeuksellinen volyymi ja toisaalta live-esiintymisten joka hetkessä ja tilanteessa etenevä yllätyksiä täynnä oleva spontaanius olivat molemmat kriteereinä levyä koostaessani. Eli vetäisin studioon saavuttuani kaikki 60 biisiä täysin hatusta”, Peitsamo kertoo.

Jo aiemmin maamme ahkerimman levyttäjän tittelin itselleen napanneesta Peitsamosta on tullut myös yksi maamme ahkerimmista keikkailijoista. Vuosien ajan Kari Peitsamo on kiertänyt maata kitaransa kanssa noin sadan keikan vuosivauhdilla. Esiintymispaikat ovat vaihdelleet pienistä baareista suurille festivaali-lavoille.

Syksyllä 2017 aktivoituu myös Kari Peitsamo & Devil’s Milk, jonka kanssa hän esiintyy soolokeikkojensa lisäksi.

Kari Peitsamon keikat myy Janne Hietanen.