Waltari

Waltari on suomalainen vuonna 1986 Helsingissä perustettu crossover- ja metalliyhtye. Bändi perustettiin alun perin taistelemaan rock’n’rollin monimuotoisuuden ja vallankumouksellisuuden puolesta ja laulaja-basisti Kärtsy Hatakan sanoittamat laulut kertovat ihmisen sisäisen vapautumisen ja avomielisyyden uudelleen löytämisestä. Myös maailman raakuus ja ahdistus huokuu paikoitellen lyriikoista välillä sarkastisessa muodossa – vastoinkäymiset on tarkoitettu voitettavaksi. Huomattavin elementti musiikissa on crossoveriksi taipuva tyylisuuntien laajuus: hallitsevimpia elementtejä metallipohjaisessa musiikissa ovat muun muassa elektroninen musiikki, pop, rap, funk, kansanmusiikki ja taidemusiikki.

Yhtye oli 1990-luvun alussa pohjustamassa suomalaisten metalliyhtyeiden myöhempää menestystä Euroopassa ja on toiminut inspiraationa monelle bändille Suomessa ja maailmalla. Waltari on julkaissut 13 täyspitkää albumia ja säveltää edelleen uutta musiikkia. Bändi keikkailee säännöllisesti Euroopassa.

90-luvun crossover-metalbändi Waltari palaa syyskussa lavoille alkuperäiskokoonpanossaan bändin Torcha-levyn täyttäessä 30 vuotta. Lauteilla nähdään tuolloin Kreatorin kanssa ahkerasti maailmaa kiertävä Sami Yli-Sirniö (kitara), Ensiferumin Janne Parviainen (rummut), Jariot Lehtinen (kitara) sekä tietenkin bändin primus motor ja metallimaailman säveltäjänero Kärtsy Hatakka (laulu, basso).

Katso Waltarin keikat alla olevalta keikkalistalta!


Keikalla