Tapio Liinoja & Olli Ahvenlahti

Tapio Liinoja tunnetaan monista tv- ja elokuvarooleistaan ja Lapinlahden Linnuista. Soololevyjä hän on tehnyt viisi, joissa hän toimii paljolti myös sanoittajana ja säveltäjänä.

Olli Ahvenlahti
on tullut tutuksi television katsojille kapellimestarina ja pianistina monista viihdeohjelmista ja Euroviisuista sekä pitkästä yhteistyöstään Vesa-Matti Loirin kanssa.

Kaksikon musiikillinen matka alkaa näiden valitsemista kaikkein suomalaisimmista lauluista aina kansainvälisiin tunnelmiin.

Miesten ensimmäinen yhteinen konserttikiertue kymmenen vuotta sitten oli nimeltään ”Mainio Juha Vainio”, ja Vainion lauluja kuullaan varmasti ainakin pari nytkin. Ollin suku on äidin puolelta Kotkan norjalaisia. – Toisaalta mä olen neljännen polven stadilainen, kertoo Olli. –Ja mä olen juntti syvältä Satakunnasta, kuittaa Tapio.

– Teemme myös musiikillisen Interrailin Viron, Ruotsin, Italian ja Irlannin kautta Atlantin toiselle rannalle, kertovat miehet.

Kuullaan myös Tapion kertomus ”Tie vie” Ollin pianon siivittämänä: ”Luonto oli tehnyt ihmisen elämän helpoksi, koska sitä vastaan ei voinut taistella. Lehmän hermoilla oli ollut helppo ottaa vastaan myös ne kärsimykset, mitkä Jumalan rakentama maa, metsä, niitty ja vesi halutessaan antoi…”.

Mukaansa tempaavat tarinat ja laulut rönsyilevät niinkuin pitääkin. Parhaalla tavalla ja mieleenpainuvasti. Luomalla lämpimiä ja muistorikkaita iltoja!


Keikalla