Sonik

Sonik on vuonna 2013 perustettu joensuulaisyhtye, joka on jo ehtinyt hurmaamaan laadukkaan kitararockin ystäviä kautta maan. Musiikilliset vaikutteensa ryhmä kerää laajalta alueelta kasaripopista kantriin, kuulostaen erään määritelmän mukaan siltä kuin The War on Drugs ja Kari Tapio olisivat törmänneet.

Yhtyeen tarttuvamelodinen musiikki on sovitettu sekä soitettu sielukkaasti, moniäänisiä laulustemmoja säästämättä. Sävykkään ja raikkaan paketin kruunaavat arjen melodraamaa kuvaavat tekstit, jotka ovat tarinoita ehkä sinullekin tutuista ihmisistä ja tapahtumista.

Kokoonpano koostuu pitkän linjan muusikoista. Yhtye sai alkunsa Ville Härkösen (Maryland, Samettivallankumous) ja Heikki Marttilan (Stella) lauluntekoyhteistyöstä, joka lähti lentoon vaatien muitakin tekijöitä ympärilleen. Mukaan löytyivät läheltä monipuoliset ammattilaiset Jari Lappalainen (Sanna Kurki-Suonio Trio, Folkswagen) sekä Antti Perälä (Rödsögården), jotka olivat juuri sopivat palaset tiiviiseen kokonaisuuteen. Jäsenten laaja kokemus ja rakkaus musiikkiin kuuluvat lopputuloksessa: Sonik on kypsää musiikkia, niin levyllä kuin lavoillakin.

Sonik esiintyy sekä sähköisesti että akustisesti. Yhtye on tähän mennessä nähty esimerkiksi Ilosaarirockin, Lost In Musicin, Helsinki Music Marathonin, Kihaus Folkin ja Rokumentti Rock Film Festivalin ohjelmistoissa. Kesällä 2015 listaan lisättiin muun muassa Valtteri Festival, Provinssi ja Qstock. Livenä yhtye soi sävykkäästi ja itsevarmasti, paikasta ja tilanteesta riippumatta. Laulaja-kitaristi Ville Härkönen esiintyy säännöllisesti myös soolokeikoilla.

Yhtyeen debyyttialbumi Ääriviivat valmistui keväällä 2015 ja se julkaistiin 9.10.2015. Kuumaa kamaa -karaokemusiikkivideo ilmestyi 27.11.2015, ja alkukesästä 2016 ilmestyi Ajanhukkaa-EP. Tällä hetkellä yhtye työstää uutta materiaalia.

Sonik on:

Ville Härkönen – laulu, kitara

Heikki Marttila – kitara, laulu

Jari Lappalainen – rummut, laulu

Antti Perälä – basso, laulu

Jone Väänänen – koskettimet

Katso Sonikin keikat allaolevalta keikkalistalta!


Keikalla