Samae Koskinen

Samae Koskinen tunnetaan herkän rehellisistä sanoituksista ja tarttuvista melodioista.

Hitti-single Keltaista näki päivänvalon keväällä 2015, ja albumi Henkilökohtainen ennätys julkaistiin 4.9.2015. Samae Samae but Different -nimeä kantava laaja levynjulkaisukiertue alkoi samana päivänä Seinäjoelta. Samae oli erittäin tyytyväinen avausviikonloppuun. ”Kyl mä eniten oon ihmeissäni siitä, että vaikka levy oli julkaistu vasta perjantaina ni molemmilla keikoilla suurin osa yleisöstä osas kaikkien uusien biisien sanat ulkoa. Se on hämmentävää, varsinkin kun oon kaks vuotta kökkiny aiheen äärellä työhuoneellani tietämättä tuleeko tästä yhtään mitään. Tää keikkojen soittaminen ja ihmisten reaktioiden näkeminen on korvaamattoman upeeta.” Tuoreimmalta levyltä lohkaistut singlet Sinä ja Keltaista ovat saaneet paljon radiosoittoa; viikolla 38/2015 Sinä oli YLE Radio Suomen soitetuin kappale. Se on soinut myös muilla kanavilla kuten Radio Suomipopilla ja Radio Novalla.

Koskisen live-yhtye on Samae Koskisen Korvalääke. Yhtyeeseen kuuluvat Samae Koskinen (laulu, kitara), Veli Kauppinen (basso), Kelly Ketonen (rummut), Okke Komulainen (koskettimet) ja Olli Nurminen (kitara).

Keväällä 2016 Samae lähti kiertämään Suomea myös soolokiertueelle. ”Soolokeikkailu on oma taiteenlajinsa, joka hirvitti mua aluks älyttömästi.” Samae summaa. ”Mä aattelin, että mun pitäis jotenkin toisintaa kaikki levyillä tapahtuvat asiat kahella kädellä ja äänihuulilla, mutta jossain kohtaa hiffasin, että kyse on vaan läsnäolosta. Siinä vireet, tempot ja harmonialinjat ovat joskus vain tiellä. Pitää vetää täysillä, ja niin mä aattelin tänä keväänä tehdä.”

Myös Samaen edellinen albumi Hyvä päivä (2013) keräsi huippuarviot, ja levynjulkaisukesänä tehty festarikiertue onnistui yli odotusten. Hyvä päivä -single valittiin myös vuoden 2013 kesähitiksi Radio Helsingin kuuntelijaäänestyksessä.

Marraskuussa 2016 Samae Koskinen julkaisi singlen Kiitos naisista. Alkukesästä 2017 päivänvalon näki uusi kesähitti, Aurinko,  ystävä ja kaljaa. Katso video alta!

Katso Samae Koskisen keikat alla olevalta keikkalistalta.


Keikalla