Pirulainen

Pirulainen on kuuden hengen orkesteri, jonka musiikki on täynnä sielun paloa, raspia ja rouheaa akustista soundia. Erinomaisena livebändinä tunnettu yhtye on vakuuttanut yleisönsä niin festareilla, klubikeikoilla kuin yksityistilaisuuksissakin.

Toukokuussa 2013 Pirulainen julkaisi albumin Hurja Hehku, joka palkittiin Vuoden Kansanmusiikkilevynä. Sinkkulohkaisu Olen rakastanut kuinka sattuu voitti kolmannen palkinnon valtakunnallisessa Pop & Roll sävellys- ja sanoituskilpailussa, ja oli yhtyeen ensimmäinen hitti.

Syksyllä 2015 Pirulaiselta tuli uusi albumi – Valo viipyä voi julkaistiin 11.9.2015. Ennakkomaistiaisena Lauantaitanssit-musiikkivideo julkaistiin aiheeseen sopivasti juhannuksena 2015. Ensimmäinen single-lohkaisu Sataa kaatamalla julkaistiin puolestaan elokuussa 2015, ja kappale taltioitiin myöhemmin myös tunnelmalliseksi musiikkivideoksi. Syyskuussa 2015 lohkaistiin levyn toinen musiikkivideo, vauhdikas Vauhko varis.

Pohjanmaalta kotoisin olevan Pirulaisen musiikkiin on otettu vaikutteita vanhasta iskelmästä, Amerikan blues- ja folktyyleistä sekä rockista. Sovituksista huokuu moderni ajattomuus. “Varsinainen cocktail syntyy kun biisejä aletaan sovittaa kimpassa. Jokaisella meistä on oma pelimannityylinsä. Kun ne lyödään yhteen, syntyy ainutlaatuinen pirulaissoundi.” laulaja-kitaristi Esa Alanko summaa.  

Alkukesästä 2017 Pirulainen julkaisi uutta materiaalia – Tavallinen tarina on svengaavan rouhea kesähitti! Single oli ennakkolohkaisu huhtikuussa 2018 ilmestyneeltä Vedenjakaja-albumilta. Tämä yhtyeen kolmas albumi on tehty suurella sydämellä – levyltä kuuluu saumaton yhteistyö ja musiikin tekemisen riemu. Uudella albumilla seilataan Afrikan savanneilta Jamaikan kautta aina hyiselle pohjanlahdelle saakka. Genrerajat paukkuvat, mutta laiva kulkee samaan suuntaan.

Pirulainen on alati vireessä ja virneessä kulkeva keikkajyrä, joka on taittanut matkaa rockfestivaaleilta kansankuppiloihin, pitkospuilta merelle, akustisesti ja sähköä täynnä. Ei ole paikkaa, mistä orkesteri ei olisi saanut matkaansa seuraamaan uusia pirulaispureman saaneita kuulijoita. Hyppää kyytiin!

Pirulainen on:

Esa Alanko laulu (solisti),banjo
Kyösti Järvelä viulu
Lauri Kotamäki haitari,kitara
Tero Hautamäki kontrabasso
Anssi Rantala rummut, lyömät
Tommi Ojala kitara

Katso Pirulaisen keikat alla olevalta keikkalistalta!


Keikalla