Pirulainen

Pirulainen on kuuden hengen orkesteri, jonka musiikki on täynnä sielun paloa, raspia ja rouheaa akustista soundia. Erinomaisena livebändinä tunnettu yhtye on vakuuttanut yleisönsä niin festareilla, klubikeikoilla kuin yksityistilaisuuksissakin.

Toukokuussa 2013 Pirulainen julkaisi albumin Hurja Hehku, joka palkittiin Vuoden Kansanmusiikkilevynä. Sinkkulohkaisu Olen rakastanut kuinka sattuu voitti kolmannen palkinnon valtakunnallisessa Pop & Roll sävellys- ja sanoituskilpailussa, ja oli yhtyeen ensimmäinen hitti.

Syksyllä 2015 Pirulaiselta tuli uusi albumi – Valo viipyä voi julkaistiin 11.9.2015! Ennakkomaistiaisena Lauantaitanssit-musiikkivideo julkaistiin aiheeseen sopivasti juhannuksena 2015. Ensimmäinen single-lohkaisu Sataa kaatamalla julkaistiin puolestaan elokuussa 2015. Syyskuussa 2015 lohkaistiin levyn toinen musiikkivideo, vauhdikas Vauhko varis. Lokakuussa 2015 myös Sataa kaatamalla taltioitiin herkän tunnelmalliseksi musiikkivideoksi.

Pohjanmaalta kotoisin olevan Pirulaisen musiikkiin on otettu vaikutteita vanhasta iskelmästä, Amerikan blues- ja folktyyleistä sekä rockista. Sovituksista huokuu moderni ajattomuus. “Varsinainen cocktail syntyy kun biisejä aletaan sovittaa kimpassa. Jokaisella meistä on oma pelimannityylinsä. Kun ne lyödään yhteen, syntyy ainutlaatuinen pirulaissoundi.” laulaja-kitaristi Esa Alanko summaa.  

Hikeä, hehkua, valoa ja vapautta on virrannut musiikkina miesten läpi, jotka vaaroja kaihtamatta ovat synnyttäneet kaikkia genre-rajoja rikkovan teoksen. Musiikki tulee iholle, menee ihon alle ja saa kuulijan tanssimaan itsensä hurmokseen.

Pirulainen on alati vireessä ja virneessä kulkeva keikkajyrä, joka on taittanut matkaa rockfestivaaleilta kansankuppiloihin, pitkospuilta merelle, akustisesti ja sähköä täynnä. Ei ole paikkaa, mistä orkesteri ei olisi saanut matkaansa seuraamaan uusia pirulaispureman saaneita kuulijoita. Hyppää kyytiin!

Alkukesästä 2017 Pirulainen julkaisi uutta materiaalia – Tavallinen tarina on svengaavan rouhea kesähitti! Single on ennakkomaistiainen syksyllä ilmestyvältä Vedenjakaja-albumilta.

Pirulainen on:

Esa Alanko laulu (solisti),banjo
Kyösti Järvelä viulu
Lauri Kotamäki haitari,kitara
Tero Hautamäki kontrabasso
Anssi Rantala rummut, lyömät
Tommi Ojala kitara

Katso Pirulaisen keikat alla olevalta keikkalistalta!


Keikalla