Myllykoski

Suomirockin tuorein, vimmaisin ja vakuuttavin artistitulokas on syksyllä 2016 räjähtävän startin ottanut rockyhtye Myllykoski, joka on jo kahdella ensimmäisellä sinkkujulkaisullaan herättänyt runsaasti mielenkiintoa niin kuulijoiden kuin medioidenkin keskuudessa.

Ensimmäinen single Jengin pitäis enempi julkaistiin videon kera marraskuussa 2016 ja levisi vauhdilla sosiaalisessa mediassa. Biisi päätyi soittoon YleX:lle ja myös Soundi noteerasi heti uuden lupaavan suomirock-kokoonpanon syntymisen. 

Yhtyeen keulahahmo ja biisintekijä Ville Myllykoski kertoi bändin perustamisesta Soundin jutussa: 

”Kasasin bändin tutuista, hyviksi tyypeiksi ja huippusoittajiksi havaituista hahmoista. Mä tässä ammennan maailmantuskaani, yleistä turhautumistani sekä esiintymisvimmaani kappaleisiin, jotka sitten bändin kanssa sovitetaan. Homman nimi on vetää täysiä, pienellä sarkasmilla, mutta silti ihan tosissaan.” Soundi, 16.11.2016

 YleX puolestaan kommentoi sinkkujulkaisua seuraavanlaisesti:

”Tänä vuonna perustettu helsinkiläisyhtye Myllykoski kohkaa tiensä musiikilliseen tajuntaamme perinteikkäällä popahtavalla suomirockilla, joka onnistuu kuitenkin nykypäivän varsin koneellisessa äänimaisemassa kuulostamaan raikkaalta.

Ajan henkeä peilaava Jengin pitäis enempi -biisi muistuttaa ärsyttävyyteen asti kaikista niistä asioista, joita meidän pitäisi tehdä enemmän – oli kyseessä sitten terveydestä huolehtiminen, sivistyneisyyden esiin tuominen tai vaikkapa blogitrendien soveltaminen omaan elämään.” –YleX, 28.11.2016

Keväällä 2017 Myllykoski debytoi keikoilla Helsingissä ja sai heti innostuneen vastaanoton, täyttäen keikkapaikat vakuuttuneella yleisöllä. Alkukesästä Myllykoski julkaisi toisen sinkkunsa, Se biisi -nimisen kappaleen, joka sai jälleen hyvän vastaanoton muun muassa Soundin Lauantailekana ja nousi myös Spotifyn soittolistanostojen myötä hyviin striimausmääriin.

Tällä hetkellä keikkailun ohella tämä ammattimuusikoista koostuva yhtye valmistelee seuraavia Myllykoski-julkaisuja, joita on luvassa säännöllisesti seuraavan vuoden aikana.

Tuorein single on Missä Matias on? Kappale vie kuulijansa baarin kanta-asiakkaiden illanviettoon, joka saa kuitenkin yllättäviä ja eksistentiaalisia sävyjä, kun Matiasta ei kapakassa näy. Samalla biisi esittelee vauhdikkaista suomirock-ralleista ja energisestä kahkoomisestaan tunnetun artistin herkemmän puolen.”Kantis on näille tyypeille enemmän kuin ryyppäämistä: se on ehkä ainoa paikka, missä sä oot jotain ja missä sä kuulut johonkin”, yhtyeen nokkamies Ville Myllykoski pohtii. ”Mulle tää biisi kertoo yhteisöstä, mutta myös yksinäisyydestä”.

Helsinkiläiskokoonpanon live-esiintyminen on energisyydessään ja antautumisessaan vertaansa vailla, mikä saa jokaisen paikalla olevan nauttimaan hymyillen ja hämmästellen Myllykoski-showsta. Keikoilla tarjoillaan setillinen vimmaista, oivaltavaa ja samaistuttavaa aikalaiskriittistä suomirockia, joka jää jo ensimmäisellä kerralla päähän soimaan! 

Myllykoski on:

Ville Myllykoski (laulu)

Juhana Kiiski (rummut)

Petri Kytö (syntetisaattorit)

Juha Pöysä (basso)

Miko Tekoniemi (kitara)

Hikitakuu, huikee pöhinä ja häpeilemättömän iso meininki!

Katso Myllykosken keikat allaolevalta listalta!


Keikalla