Mokoma

Mokoma on Lappeenrannasta lähtöisin oleva, suomenkielistä metallia esittävä yhtye. Mokoman perusti Marko Annala sooloprojektinaan jouluna 1996. Nimensä yhtye otti Annalan entisen tyttöystävän karjalaisen isoäidin ”voi siuta mokomaa” -hokemasta. Bändin nousujohteinen suosio alkoi vuonna 2003 Kurimus-albumia edeltäneestä singlejulkaisusta Takatalvi, joka esitteli yhtyeen uuden, aiempaa raskaamman tyylin. Tyylinvaihdoksen myötä yhtye on todennut tekevänsä nyt musiikkia, joka todellisuudessa on heille sydäntä lähellä. Vuonna 2003 Mokoma perusti julkaisukanavakseen oman Sakara Records -levy-yhtiön, joka on sittemmin laajentanut toimintaansa myös muihin yhtyeisiin (muun muassa Stam1na, Jarkko Martikainen).

Mokoma on uransa aikana julkaissut yhteensä 12 albumia sekä lukuisia singlejä sekä EP:itä. Yhtyeen albumeista viisi (Sydänjuuret, Kuoleman Laulukunnaat, Luihin ja ytimiin, 180 astetta, Elävien kirjoihin) on myynyt kultaa. Vuodesta 2006 lähtien kaikki Mokoman pitkäsoitot ovat nousseet julkaisunsa jälkeen virallisen listan paalupaikalle. Näiden lisäksi myös Viides vuodenaika -EP sekä Mokoma -DVD ovat myyneet kultaa ja vieneet ykköspaikat virallisilla myyntilistoilla. Yhteensä Mokoman äänitteitä on myyty kaiken kaikkiaan lähes 150 000 kappaletta.

Mokoma on:

Marko Annala (laulu)
Tuomo Saikkonen (kitara)
Santtu Hämäläinen (basso)
Janne Hyrkäs (rummut)
Kuisma Aalto (kitara)

Diskografia

Albumit:
Valu (1999)
Mokoman 120 päivää (2001)
Kurimus (2003)
Tämän maailman ruhtinaan hovi (2004)
Kuoleman laulukunnaat (2006) kultaa
Luihin ja ytimiin (2007) kultaa
Sydänjuuret (2010) kultaa
Varjopuoli (2011)
180 astetta (2012) kultaa
Elävien kirjoihin (2015) kultaa
Laulurovio (2016)
Hengen pitimet (2018)
Ihmissokkelo (2020)

EP:t
Punainen kukko (2003)
Viides vuodenaika (2006) kultaa
Juurta jaksain (2010)
Yksi (2013)

Katso Mokoman keikat alla olevasta keikkalistauksesta.



Keikalla