Micke Björklöf (& Blue Strip)

Micke Bjorklof & Blue Strip on pitkänlinjan bluesrock-yhtye, joka on viihdyttänyt yleisöään vahvoilla amerikansoundeilla jo yli 20 vuotta.

27.3.2015 julkaistaan yhtyeen kuudes studioalbumi Ain’t Bad Yet, jonka on tuottanut kymmenkertainen Grammy-voittaja John Porter. Albumi äänitettiin Rockfield Studiosilla Walesissa. Porter on aiemmin tuottanut mm. B.B. Kingin, Santanan ja Ozzy Osbournen musiikkia. 15.5.2015 levy julkaistiin myös muissa Euroopan maissa. Elokuussa 2015 levyltä lohkaistiin Hold Your Fire Baby  -musiikkivideo, feat. Erja Lyytinen.

Edellinen levy After The Flood julkaistiin syksyllä 2013 kaikkiaan 25 maassa. Albumi äänitettiin New Orleansissa maineikkaalla Piety Street Studiolla ja sen tuotti maineikas amerikkalaistuottaja Mark Bingham. Albumi on soinut paljon radioaalloilla maailmanlaajuisesti, ja levy ylsi muun muassa UK:n IBBA-listan sijalle 11.

Satojen klubikeikkojen ohella bändi on esiintynyt vuosien mittaan festivaaleilla sekä Suomessa että ulkomailla. Maaliskuussa 2015 yhtye edusti Suomea Brysselissä järjestettävässä European Blues Challenge 2015 -kisassa, eli bluesin ”euroopanmestaruuskisoissa”.

Micke Bjorklof & Blue Strip valittiin maaliskuussa 2015 Vuoden yhtyeeksi Helsingin Virgin Oil Co. -ravintolassa järjestetyssä FBA-palkintogaalassa.

Micke Bjorklof & Blue Strip:

Micke Björklöf (laulu, huuliharppu, kitara)
Lefty Leppänen (slide- ja sähkökitara, National Steel Guitar)
Timo Roiko-Jokela (perkussiot, malletKAT)
Seppo Nuolikoski (basso, laulu)
Teemu Vuorela (rummut)

Micke Björklöf esiintyy myös kokoonpanossa Micke & Lefty feat. Chef. Micke Björklöfin, Lefty Leppäsen ja Chefin muodostama blues-trio on ulkomaita myöten arvostettu esiintyjä. Bändi valittiin Suomen edustajaksi European Blues Challenge -tapahtumaan myös vuonna 2011 Berliiniin, sekä 2012 Yhdysvaltain Memphisissä järjestettyyn IBC-tapahtumaan, joka on maailman suurin blues-tapahtuma.


Keikalla