Kotiteollisuus

Lappeenrantalainen Kotiteollisuus on yksi suomalaisen raskaan rokin arvostetuimmista yhtyeistä. Kotiteollisuus tunnettiin vuosina 1993-1997 nimellä Hullu ukko ja Kotiteollisuus. Vuonna 1997 bändi muutti nimen nykyiselleen. Kotiteollisuus voitti parhaan hard rock-metalli -albumin Emman vuonna 2004 albumillaan Helvetistä itään, joka olikin yhtyeen läpimurto. Suurimmista hiteistä mainittakoon mm. Rakastaa/ei rakasta, Helvetistä itään ja Minä olen.

Maaliskuussa 2014 yhtye ilmoitti, että pitkään keikoilla mukana ollut Miitri Aaltonen on otettu yhtyeeseen tasavertaiseksi jäseneksi.

Kotiteollisuuden keulakuva Jouni Hynynen toimii paitsi yhtyeen laulajana, kitaristina ja sanoittajana myös säveltäjänä ja sovittajana. Jouni Hynynen on myös julkaissut lukuisia kirjallisia teoksia. Keväällä 2015 Johnny Kniga julkaisi Mika Vuoton valokuvakirjan Kotiteollisuus – Munasillaan ja muutenkin.

Kotiteollisuus on koko uransa ajan keikkaillut ahkerasti muun muassa festareilla ja kiertueilla. Jouni Hynynen summaa: ”Keikkailussa on parasta se, että silloin ollaan aidossa kontaktissa faneihin. Keikoista saa valtavasti virtaa, vaikka meidän energiatasolla sitä haihtuu samalla myös hikenä ja pieruina taivaan tuuliin. Mutta tietääpähän ainakin tehneensä jotain, kun valumme keikkojen jälkeen takahuoneeseen puuskuttamaan ja puristamaan hikeä läpimäristä paidoistamme. Mutta kontakti yleisöön, se on tärkeintä ja antavinta”.

Kotiteollisuus on:

Jouni Hynynen – laulu ja kitara
Jari Sinkkonen – rummut ja taustalaulu
Janne Hongisto – bassokitara ja taustalaulu
Miitri Aaltonen – kitara ja taustalaulu

Diskografia
Hullu ukko ja kotiteollisuus (1996)
Aamen (1998)
Eevan perintö (1999)
Tomusta ja tuhkasta (2000)
Kuolleen kukan nimi (2002, kultaa)
Helvetistä itään (2003, platinaa)
7 (2005, kultaa)
Iankaikkinen (2006, kultaa)
Murheen mailla 1996-2007 (3CD-kokoelma) (2007, kultaa)
Sotakoira (2008, kultaa)
Ukonhauta (2009, kultaa)
Kotiteollisuus (2011, platinaa)
Sotakoira II (2012, kultaa)
Maailmanloppu (2013, kultaa)
Murheen mailla 2007-2014 (3CD-kokoelma) (2014)
Kruuna/klaava (2015)
Vieraan vallan aurinko (2016)
Valtatie 666 (2018)

Katso tulevat Kotiteollisuus keikat alla olevasta keikkalistasta.


Keikalla