King Star

King Star on vuonna 1998 perustettu yhtye, joka ammentaa tarinansa punkista ja vanhan ajan rock’n rollista. Yhtyeessä soittavat Bobby Nieminen, basisti Markus Heiskanen sekä rumpali Henri Suni. Vauhdikkaista lavaesiintymisistään tunnettu King Star julkaisi debyyttialbuminsa Kings & Clowns vuonna 2010. Albumi sai hyvät arvostelut musiikkimediassa ja siltä julkaistiin kaksi singleä: Ska-Bi-Doo ja Daddy. Albumia tuotettiin Ruotsista asti: valmistumista avusti tuottajakaksikko Ollie Olson ja Henrik Edenhed, jotka ovat aiemmin työskennelleet esimerkiksi INXS:in edesmenneen laulajan Michael Hutchencen ja ruotsalaisen Sugarplum Fairyn kanssa.

Siinä missä Kings and Clowns taipui popahtavaksi ja melodiseksi, on uudella, toukokuussa 2015 julkaistulla kakkoslevyllä kunnon punkrock-tykitystä. Levyn nimi on Dirty One. ”Toisessa levyssä on enemmän särmää, meno on vähän raskaampaa ja luvassa on kovaa punkrockia”, kertoo King Starin laulaja-kitaristi Bobby Nieminen. King Starin mukaan Melrose-yhtyeen Tokela on tuonut albumille ihan uudenlaista ilmettä läsnäolollaan. ”Oli erittäin hienoa päästä tekemään Tokelan kanssa töitä. Olemme kaikki aina fanittaneet Melrosea. Tokela on auttanut paljon siinä, että meidän ajatukset ja melodiat todella näkyvät albumilla. Soundillisesti me ollaan nyt lähimpänä King Staria, mitä ollaan ikinä oltu”, Suni kertoo. Tokelan lisäksi oman mausteensa levylle tuovat useat muut vierailevat muusikot. Sick Of Being Sick– kappaleen on sanoittanut Rane Raitsikka yhdessä King Starin kanssa. Levyllä kuullaan myös Jussi Jaakonahon, Markus Nordenstrengin, Ninni Poijärven, Mika Kuokkalan sekä William ”Billy” Carsonin musisointia.

Niemisen mukaan levy vastaa tarkasti King Starin suunnitelmia. ”Pääsimme kokeilemaan ja testaamaan kaikkia ideoita ennen kuin arvioimme, onko idea todella hyvä vai huono. Tämä on aika harvoin mahdollista, ja siksi levystä tuli juuri sellainen kuin suunnittelimme. Tällä kertaa me myös miksasimme levyn itse”, Nieminen sanoo.

Katso tulevat King Star -keikat alta.


Keikalla