Katri Ylander

Vuonna 2010 keikkatauolle jäänyt ja siitä saakka uutta musiikkia tehnyt Katri Ylander palasi alkusyksystä 2013 keikkalavoille uuden Uusi maa -albumin kanssa. Katri Ylander valmisteli levyn biisimateriaalin yhdessä muusikkopuolisonsa Matti Salovaaran kanssa.

Katri Ylander & Yksinäinen Yhtye sai alkunsa halusta ja mahdollisuudesta tehdä musiikkia omin ehdoin, sen enempää määrittelemättä, mitä siitä pitäisi tulla. Muusikkoparin yhdessä sanoittama ja Matti Salovaaran säveltämä levy onkin itsensä kohtaamisesta ja uuden löytämisestä kertova omakohtainen teemalevy. Musiikkia tehtiin intiimisti pienellä kokoonpanolla. Koko levynteon ajan mukana oli vain kolme ihmistä: Katri, Matti sekä albumin äänittänyt ja miksannut Mikko Haatainen. Levyn teemaksi alkoi hahmottua yhteys omaan henkisyyteen, ja nimi ’Uusi maa’ kertoo astumisesta uudelle maaperälle elämässä, kun siihen löytää toisenlaisen yhteyden. Levyltä on julkaistu singlet Oodi sekä Naamiot.

Katri Ylander tuli tutuksi vuonna 2005 Idols -kilpailun kautta. Kilpailun jälkeen julkaistuilta albumeilta Katri Ylander, Kaikki nämä sanat ja Valvojat hiteiksi nousivat mm. kappaleet Mansikkamäki, Välitunnilla ja Valehdellaan.

Katso Katri Ylanderin keikat alla olevalta listalta.


Keikalla