Juliet Jonesin Sydän

Juliet Jonesin Sydän on vuonna 1980 perustettu alun perin ruukkilais-oululainen rock-yhtye. Nimi tulee samannimisestä Stan Draken sarjakuvasta. Yhtye saavutti mainetta erityisesti intensiivisenä ja spontaanina lavaesiintyjänä.

Juliet Jonesin Sydämen levytysura jatkui vuodesta 1985 aina vuoteen 2001 asti ja viimeiset albuminsa Joneskaupunki ja Hai yhtye julkaisi oman Art Planktons -levy-yhtiönsä kautta.

Yhtyeen kappaleista tunnetuimpia ovat mm. Helppo elämä (1985) ja paljon radiosoitettu Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin (1988). Alkuperäisen uuden aallon vauhdikkuus sekä huumoria ja ironiaa hyödyntävät laululyriikat ovat yhtyeen tuotannon tavaramerkkejä, yhdistettyinä originelliin lavakarismaan.

Yhtye palasi keväällä 2015 yli 15 vuoden keikkatauolta. Ensimmäinen paluukeikka oli 1.4.2015 loppuunmyydyllä Tavastia-klubilla Helsingissä.

Kesällä 2015 Juliet Jonesin Sydän kiersi Suomen kesäfestareita Rakkauden kesä 2015 -kiertueella. Legendaarinen paluukiertue yli 15 vuoden keikkatauon jälkeen koostui yhteensä 14 keikasta ympäri Suomen suuria keikka- ja festivaalilavoja. Jonesien comeback-kesän keikkasettiin on tiivistetty yhtyeen suurimpia voimapop-hittejä, joista orkesteri alunperin tuli tunnetuksi – mukana ovat muun muassa klassikot Helppo Elämä, Rakkauslaulu, Työläiset, Kantri, Hippa, Jussi and the Boys, Huonoa musiikkia ja Albania.

”Tämän me osaamme, ja väitän, ettei tällaista poppisvoimaa ole muilla, ainakaan juuri tätä juttua.” Sami Jones toteaa. ”Nämä biisit ovat aivan omanlaisiaan, yksinkertaisia ja sanomaltaan selviä – maailma on hauska, mutta aina löytyy myös varjopuolia, se riippuu miten katsoo. Näiden pariin on ollut todella mukavaa palata ja todeta, miten vahvasta materiaalista on kyse.” sanoo Kari Jones. ”Biisien sovituksiin kesän keikkalavoille on otettu mukaan uusia pieniä koukkuja ja yllättäviä nostoja, se pitää meidät soittajatkin virkeinä. JJS – Rakkauden Kesä 2015 kiertue on ollut voitto! Faneja on ollut paljon. Sekä vanhoja että uusia. Yleisön vastaanotto keikoilla on ollut herätysjuhlahenkistä. Edes 1980-luvun kiihkeimpinä vuosina en muista saaneemme näin innostunutta ja aktiivista palautetta keikoistamme.”

Hän kehuu myös koko Jones-perhettä”Nyt kun Pekka tuli mukaan kuvioihin, ovat laulujen sovitukset saaneet lisää aina tarpeellista psykedeelistä rock-potkua. Se on ihmemies ja mahottoman mukava! KidiSami ja Jussi yllättävät joka keikalla spontaaneilla uusilla soittokuvioilla. Koko porukalla luovuus kukoistaa!”

Yksi kesän tunteikkaimmista hetkistä koettiin Oulun Qstock-keikalla, jossa lavalle nousi Eero Hyyppä Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin -biisin ajaksi. Toinen reunion-yllätys tapahtui Turun DBTL-keikalla, jossa toinen alkuperäisjäsen Pentti Ilola oli mukana lavalla esittämässä superhittiä Helppo Elämä sekä kynäilemäänsä Työläiset-biisiä.

JJS keikkailee periodeittain, tällä hetkellä yhtye valmistautuu keikkailemaan seuraavan kerran kesällä 2018!

Kokoonpanona keikoilla nähdään:

Kidi Jones (Kari “Kidi” Heiskari), basso & laulu
Sami Jones (Sami Pirkola), kitara & laulu
Kari Jones (Kari Hyvärinen), laulu & kitara
Jussi Jones (Jussi Parkkonen), rummut & laulu
Pekka Jones (Pekka Gröhn), koskettimet

Juliet Jonesin Sydän -albumit ja -kokoelmat:

Juliet Jonesin Sydän (1985)
Roistot (1986)
Albania (1987)
Bleeding (minialbumi, 1987)
Poko Klassikot (kokoelma, minialbumi, 1987)
Jänis (1988)
Albania ja muita kansallislauluja (kokoelma, 1988)
Liisasta Liisaan (cover-albumi, 1989)
Jupiter (1990)
Nauru (1992)
Näköispatsas – The Best Of JJS (kokoelma, 1992)
Joneskaupunki (1994)
Hai (1996)
Arkiston aarteet – Liisasta Liisaan ja muita JJS-harvinaisuuksia (kokoelma, 2002)
Helppo elämä (kokoelma, 2006)

Katso Juliet Jonesin Sydämen tulevat keikat alta.


Keikalla