Janna

Janna on poplaulaja, lauluntekijä ja pianisti.

Kesällä 2014 ilmestynyt, laulajan omaa nimeä kantava albumi nousi heti ensimmäisellä julkaisuviikollaan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi. Albumin tuottajina toimivat Henkka Lanz/MGI ja Simo Reunamäki. Kyseinen albumi ylitti kultalevyn myyntirajan vain muutaman myyntikuukauden jälkeen.

Kyseisen JANNA-albumin ensimmäinen single-lohkaisu Sä et ole hullu nousi soittolistojen kärkisijoille useammalla radiokanavalla ja oli vuoden soitetuimpia radiohittejä. ”Aihe ei ole ehkä ihan tavanomaisin laulunaihe, mutta sellainen, josta todellakin tarvitsee tehdä biisejä. Lohdutus ja vaikeassa tilanteessa läheisiään komppaaminen on todella tärkeää”, Janna kertoo. Sä et ole hullu -sinkku on myynyt platinaa.

Maaliskuussa 2014 julkaistiin toinen single, Läpinäkyvä, jonka video kuvattiin Yhdysvalloissa. Myös tämä kappale nousi heti listahitiksi. Kolmas single, kesäkuussa 2014 ilmestynyt Tytöt lähtee tanssimaan, nousi sekin radiokanavien soittolistojen kärkeen. Valtaisa radiosoitto ja yleisön vahva reagointi Jannan musiikkiin kertoo todellisesta läpimurrosta maamme tähtiesiintyjäkaartiin. Samana vuonna Janna nähtiin myös tanssiparketilla Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa.

Vuosi 2014 oli Jannalle suuri läpimurron vuosi jolloin hän nousi Suomen suosituimpien naisartistien joukkoon. Janna keräsi peräti 5 Emma-ehdokkuutta vuoden 2015 Emma Gaalassa. Janna palkittiin myös Vuoden tulokkaana vuoden 2015 Iskelmägaalassa.

Kesällä 2015 Janna oli fiittaamassa Junon kesähittiä Karkumatkalla. Alkuvuodesta 2016 Janna julkaisi menestyskappaleen Paljon onnee. Lokakuussa 2016 julkaistiin single Anna mä puhallan. Janna on tehnyt biisin yhdessä Jurekin ja Maija Vilkkumaan kanssa ja tuotannosta Jurek vastaa yhdessä Henri MGI Lanzin kanssa. Sinkkuun valmistuu myös Aku Louhimiehen ohjaama video. Single ylitti kultalevyrajan alkuvuodesta 2017.

Toukokuussa 2017 Janna julkaisi odotetun uuden sinkun Mitä jos 17.5.2017 (Universal Music). Uusi kappale käsittelee uskallusta uuteen suhteeseen. Tyyliltään Mitä jos on tunnistettavaa Jannaa, mutta siinä kuuluu myös uusia vivahteita. Pohjimmiltaan kappale on pop/r&b-balladi, jolla Jannan upea ääni pääsee hienosti oikeuksiinsa. Singlen on tuottanut Jurek.

Janna on myös valmistellut uuden syksyllä julkaistavan levynsä kappaleita kevään aikana.

Jannan keikat näet alla olevalta listalta.


Keikalla