Ilpo Kaikkonen

Vuodesta 2005 eri lahtelaiskokoonpanoissa musisoinut Ilpo Kaikkonen lähti syksyllä 2011 kokoamaan ympärilleen ammatti-taitoista Aurinkokunta -orkesteria, joka siivittäisi Ilpon energiset poprock-biisit lentoon treenikämpällä, studiossa ja keikoilla. Ja niin myös kävikin: ensimmäinen single-julkaisu, aurinkoinen Kleinbus-biisi näki päivänvalon alkukesästä 2012 ja sai aikaan hienon vastaanoton niin median kuin yleisönkin puolelta. Toinen single, Terveiset sinne taivaaseen, kosketti kansaa ja biisin musavideo on kerännyt Youtubessa jo liki 3 miljoonaa katselukertaa! Ilpo Kaikkosen esikoisalbumi Vol.1 julkaistiin loppusyksystä 2012.

Vuonna 2015 Ilpo julkaisi kauan odotettua uutta materiaalia. Svengaava Muistan sen lauantain julkaistiin toukokuussa ja se pysyi muun muassa Yle Suomen soitetuimpien listalla seitsemän viikkoa sekä Iskelmän soittolistalla lähes puolen vuoden ajan. 4.10.2015 julkaistiin puolestaan Ilpon uusi Kryptoniitti-musiikkivideo. Myös Kryptoniitti on ollut edustettuna useita viikkoja muun muassa Yle Suomen soitetuimpien listalla. Tunnelmallisen intiimi Savuna ilmaan sekä humoristisen melankolinen lännensankari-biisi Clint Eastwoodin poika -singlelohkaisut soivat myös mukavasti radioaalloilla. Nämä kaikki biisihelmet antoivat hyvää esimakua 29.1.2016 julkaistusta Hei elämä! -albumista!

Kokoonpanona Ilpon yhtyeessä on Ilpon lisäksi Pasi Jääskeläinen (soolokitara ja taustalaulu), Pekka Rajamäki (basso ja taustalaulu) sekä Esa Parikka (rummut).

Ilpo Kaikkonen tunnetaan paitsi loistavana esiintyjänä myös mukavana kaverina, joka osaa viihdyttää ja viehättää kaikenikäistä yleisöä. Ilpon tuorein single, Taikaa, sekä sen englanninkielinen versio Magic, julkaistiin 25.11.2016. Kyseisen kappaleen Ilpo teki tilaustyönä F1-kuski Valtteri Bottakselle.

Vuoden 2017 Ilpo avaa räväkkäästi uudella pop-räp -kappaleellaan Kiitoradanpää. Kappale oli Lahdessa helmikuussa 2017 järjestettyjen hiihdon MM-kisojen epävirallinen kisabiisi. Kappale tuli kansalle tutuksi Ylen TV-lähetyksien inserteissä sekä pyöri tiuhaan kisa-DJ:n levylautasella.

Viime aikoina Kaikkonen on keskittynyt uusien biisien kirjoittamiseen, oman soundinsa hiomiseen sekä keikkailuun. Nyt esimakua tästä päivitetystä soundista tarjoilee maaliskuussa 2018 julkaistu single Hyvä veli kallein. Dramaattisen kuuloinen pop-kappale tarjoaa haikeiden mollisoitujen kaveriksi lohdullista tulkintaa, rokkikitarointia sekä laulajana kypsyneen artistin taitavaa äänenkäyttöä. 

Toukokuussa 2018 Ilpo julkaisi Vuoden paras päivä -singlen. Sen myötä Ilpo haluaa toivottaa koko Suomelle aurinkoista kesää ja leppoisia lomapäiviä!

Katso Ilpo Kaikkosen keikat alla olevalta listalta.
Keikalla