Honkatonk

Honkatonk on pitkän linjan soittajista (mm. Tolpat-yhtye) koostuva 2014 perustettu loviisalainen rock’n’roll-bändi. Menoa ja meininkiä ei keikoilta puutu! Ohjelmistosta löytyy yhtyeen omien suomenkielisten kappaleiden lisäksi useita harvemmin kuultuja käännösversioita Status Quon, Georgia SatellitesinChuck Berryn, The Whon ja The Kinksin kappaleista. Sanoituksista näissä kappaleissa ovat vastanneet muun muassa Mikko Saarela sekä Moog Konttinen.

Yhtyeen ensimmäinen single Vanha Mies Hautausmaalla julkaistiin heinäkuussa 2016. Seuraava single Miehen Tie julkaistiin saman vuoden syksyllä. Kappaleessa on kuultavissa vahvasti kantri- ja folk-henkisiä vaikutteita. Singlestä julkaistiin myös musiikkivideo. Kappaleen sävellys on Lasse Anderssonin käsialaa ja sanoituksista vastaa muun muassa Eppu Normaalin ja Freud Marx Engels & Jungin alkuaikojen sanoituksista vastannut Mikko Saarela. Honkatonkin musiikin julkaisee Turenki Records. Keväällä 2018 julkaistiin uutuussingle Saunotaan taas.

Syyskuussa 2019 julkaistiin uusi single Randevuu Laivasillalla. Lasse Anderssonin säveltämä kappale jäi Mikko Saarelan viimeiseksi sanoitukseksi. Vierailevina muusikkoina singlellä musisoi Pedro Hietanen haitaria sekä Maria Hänninen ja Elisa Korjus taustalauluissa. Kappaleesta tehtiin myös Pasi Rytkösen ohjaama ja kuvaama video joka sai valtakunnallista huomiota Ilta-Sanomien viihdeuutisissa. Randevuu Laivasillalla musiikkilyhytelokuvan pääosissa loistavat Jussi Lampi ja Mari Perankoski.

Marraskuussa 2021 julkaistiin single Chiquita (eli banaanit boikottiin) joka on Mikko Saarelan ennenjulkaisematon sävellys ja sanoitus. Vierailijoina ovat Dave Lindholm (dobro) sekä Maria Hänninen ja Elisa Korjus (taustalaulut) sekä Kuja Salmi (perkussionit) Pasi Rytkönen ohjasi ja kuvasi kappaleesta videon
Kujalandia Recording Studiossa Lahdessa.

Honkatonk on:
Lasse Andersson – laulu ja kitara
Kjell ”Zellu” Starck – kitara ja laulu
Pasi Hietamäki – basso ja laulu
Marko Lipponen – rummut ja laulu
Keikalla

Honkatonk

07.09.2024
KULTTUURIMEIJERI
Mäntsälä
05.10.2024
RAVINTOLA PUKKI
Pukkila
26.10.2024
JOHN SCOTT´S RATINA
Tampere