Heikki Hela

Heikki Hela tunnetaan muun muassa legendaarisen Kummeli-ryhmän jäsenenä. Hänen laulajauransa alkoi 1980-luvulla ja tunnetuimpina kappaleina ovat Uneton yö -megahitin lisäksi myös Kaikista kaikkein, Naisen hymy, Optimistinen, Sortunut ääni ja Hillitön hopeinen kuu. Vuonna 1994 Hela palkittiin Emma-gaalassa Miessolisti-tulokkaana. Hela on uransa aikana julkaissut yhteensä viisi albumia sekä lukuisia single-lohkaisuja.

Lukuisten elokuvaroolien ja teatterivierailujen lisäksi Helaa on nähty viime vuosina myös television puolella Nelosen uudessa kotimaisessa menestyssarjassa Kontio & Parmas.

Heikki Hela keikkailee myös aktiivisesti yhdessä muusikko-näyttelijä Heikki Silvennoisen kanssa. Yhtye kantaa ytimekkäästi nimeä Silvennoinen & Hela & Band.

Silvennoinen & Hela & Bandin musiikillinen kirjo kuvastaa molempien muusikoiden lähtökohtia soittamiseen ja rakkaudesta musiikkiin. Silvennoisella enemmän brittiblues-vaikutteet jopa hänen suomenkielisissä biiseissään tuo yhtäläisyyden Claptonin ja Yardbirdsien kaltaisten nimien tuotantoon ja henkeen. Helalla enemmän ”Kaliforniaa” ja letkeyttä, joka paistaa läpi hänen tuotannostaan. ”Uneton yö, Kaikista kaikkein, Hillitön hopeinen kuu, Naisen hymy” muistuttaa suomalaisuudessaan kuitenkin niitä juuria, joista kaikki on lähtenyt.

Vahva komppiryhmä, tuo Suomen virallinen komppi, Anssi Nykänen rummuissa ja Harri Rantanen bassossa ei tuota pettymystä Heikkien takana. Odotettavissa nautinnollinen ilta juurimusaa!

Heikki Helan diskografia (sooloalbumit):
Kaikista kaikkein (1994)
Se tulee läpi (1996)
Kaksi maailmaa (1999)
Lauantain toivotut levyt (2004)
Hittejä ja hukkuneita helmiä (kokoelma, 2007)
Yhdessä & Erikseen (2017)

Katso Heikki Helan keikat allaolevalta listaukselta.

 


Keikalla

Silvennoinen&Hela&Band

08.03.2024
KRAPIN PAJA
Tuusula
14.03.2024
SELLOSALI
Espoo
05.04.2024
G LIVELAB
Tampere
06.04.2024
G LIVELAB
Helsinki
20.04.2024
JÄRVENPÄÄ-TALO
Järvenpää
17.05.2024
YKSITYISTILAISUUS/HELSINKI
18.05.2024
POPPARI
Jyväskylä