Heikki Hela

Heikki Hela tunnetaan muun muassa legendaarisen Kummeli-ryhmän jäsenenä. Hänen laulajauransa alkoi 1980-luvulla ja tunnetuimpina kappaleina ovat Uneton yö -megahitin lisäksi myös Kaikista kaikkein, Naisen hymy, Optimistinen, Sortunut ääni ja Hillitön hopeinen kuu. Vuonna 1994 Hela palkittiin Emma-gaalassa Miessolisti-tulokkaana. Hela on uransa aikana julkaissut yhteensä viisi albumia sekä lukuisia single-lohkaisuja.

Kesä-single Saaren taa keinutteli viime vuonna radioaalloilla ja nyt vuonna 2017 Helalta tulee lisää uutta materiaalia! Maaliskuussa julkaistiin Maanantaikappale – laulu siitä, kun kaikki ei menekään ”ihan niin kuin Strömsössä”.

Nämä kappaleet saivat jatkoa kahden teema-ep:n myötä: toukokuussa julkaistu Yhdessä-ep sai vastakappaleekseen syksyllä julkaistun Erikseen-ep:n. Tämän avausraita Huoleton on syntynyt lohdutuslauluksi ja saanut rempseän poljennon Helan yhtyeen toimesta.

Uudelta Erikseen-EP:ltä löytyy selkeä kannanotto. ”Meidän edistyksellinen maailmamme facebookeineen ja twittereineen toimii siististi, mutta ikiaikaista yksinäisyyden ja syrjäytymisen ongelmaa se ei ole selättänyt. Ehkä jopa päinvastoin?” Hela pohtii. ”Maailma ei muutamalla biisillä muutu, mutta lohduttamisen mahkut kuitenkin on. Meille lauluntekijöille on siis jäänyt jotain hommia vielä.”

Hela suhtautuu musiikintekemiseen vakavasti. ”Musan teko on ollut mulle aina harrasta hommaa – teen sitä ’tosissani’, vaikka se hauskaa onkin. Biiseihin voi nostaa vakavia aiheita kuten tällä EP:lläkin on. Saattaa jonkun mielestä olla kornia olla optimisti, mutta musa on hyvä väline jakaa ihmisten kanssa tuntemuksia painavammistakin aiheista. Tarkoitukseni on viihdyttää kuulijoita.”

Marraskuussa 2017 julkaistiin Heikki Helan kuudes albumi: Yhdessä ja Erikseen. Lokakuussa albumilta ilmestyi ennakko-single Kuubalainen mies. Kuubalaisessa miehessä puhuu suomalainen mies! Suomalainen mies on eksoottinen ja kuuma. ”Lanteet leimahtaa – eikä marraskuussakaan oo koleaa”, Heikki Hela laulaa. Moni mies vaan odottaa tilaisuuttaan päästä näyttämään ja käyttämään tulta, joka kuumana kätköissä kytee…

Katso Heikki Helan keikat allaolevalta listaukselta.

 


Keikalla