Everture

Everture on Kokkolasta kotoisin oleva, modernia melodista metallia soittava yhtye, joka haluaa sanoituksillaan saada yleisön miettimään itseään ja elämää. Bändi on saanut alkunsa jäsenten halusta saada tehtyä helvetin hyvää musaa ja jättää sillä jälki maailmaan.

Ensimmäinen single ”Benighted” julkaistiin elokuussa 2018 ja siitä lähtien singlet ovat päässeet useille Spotifyn kuratoimille listoille (Metallia Suomesta, Heviä Treeneihin, New Core ja New Blood). The River Flows-sinkun julkaisullaan bändi pääsi myös New Blood-soittolistan kanteen. Bändin 3. single ”Long Way Down” oli julkaisukuukautensa nopeiten striimimääriltään kasvanut metallibiisi Suomessa.

Viimeisin single ”Closure” on soinut YleX:llä ja Radio Cityllä sekä viimeiset 6 kuukautta Radio SuomiRockin Tuoreen Suomirockin listalla.

Debyyttialbumin ”Emerge” julkaisi Inverse Records. Levy oli koko Suomen listalla sijalla 31. ja fyysisten myytyjen listalla sijalla 6. Levystä on antaneet hyvät arvostelut sekä Inferno, Imperiumi ja useat ulkomaiset metallialan julkaisut. Biisien striimimäärä on jo rikkonut 1,5 miljoonan rajan.

Bändi tähtää kansainvälisille lavoille tavoitteellisesti ja on mukana Music Finlandin Vientiartistijalostamossa. Bändi on keikkaillut mm. Nummirockissa.

Everturen uusin single ”Evil Eyes” julkaistiin 10.2.2023. Videosta kuvattiin myös näyttävä musiikkivideo. Yhtyeen kakkosalbumi julkaistaan alkuvuodesta 2024.

Everture on:
Vocals: Jere Kuokkanen
Guitar: Matti Hautakangas
Guitar: Oskari Niskala
Drums: Olli Vuoti
Basso: Miko Kylmä


Keikalla