Esa Pulliainen C-Combo & Mr Breathless

Esa Pulliainen C-Combo aloitti rautalankainstrumentaaliuran vuonna 2008 Esa Pulliainen Cocktail-Combona. Vauhdikkaasta Jerry Lee Lewis -tyylisestä piano rock’n’rollista tunnettu Mr Breathless on vuosien varrella vieraillut kokoonpanossa säännöllisesti. Legendaarinen Esa Pulliainen on Agents-yhtyeen keulahahmo, kitaristi ja sovittaja sekä tunnettu tuottaja musiikkialalla. Esa Pulliainen C-Combossa soittavat Esa Pulliaisen (kitara) lisäksi hänen veljensä Kai Pulliainen (basso) sekä Toni ”El Blanco” Liimatta (rummut).Kokoonpanon innoittajina ovat Esa Pulliaisen mukaan toimineet ”vanhat nelkyt-viiskytlukujen cocktailbändit, jotka soittivat hiljaa kapakan nurkassa”.

Suomalainen rautalanka täytti helmikuussa 2013 50 vuotta ja sen kunniaksi Esa Pulliainen C-Combo julkaisi debyyttilevynsä 20.6.2013. ”Instrumentaalimusiikki ja suomalainen rautalanka on kaikkien tekemisieni ydin. Haluan omalta osaltani kunnioittaa juhlavuotta tällä levyllä”, sanoo Pulliainen. Albumia voidaan pitää myös legendaarisen Agents-kitaristin ensimmäisenä soololevynä, jota fanit ovat odottaneet vuosikymmeniä.

Instrumentaalimusiikin lisäksi ohjelmaan kuuluu osuus jossa äänessä ja pianon takana Suomen ainoa rock’n’roll-pianisti-laulaja Mr Breathless (Marko Julkunen).

Esa Pulliainen C-Combo & Mr Breathless julkaisi lokakuussa 2013 myös maxisinglen Let’s work together. Maxi-singlen punaisena lankana on soundia ja miksausta myöden menevä 70-luvun Hurriganes-tyylinen rock and roll, johon Mr Breathless on omalla jäljittelemättömällä soittotyylillään sekoittanut rockabillyn, countryn ja rhythm’n’bluesin sävyjä. Levyn julkaisi Mr Breathlessin oma levymerkki 2 Saints Records.

24.4.2015 Turenki Records julkaisee tuliterän Mr. Breathless & Esa Pulliainen C-Combo -albumin Keep on rockin’.

Kokoonpano:
Esa Pulliainen (kitara)
Kai Pulliainen (basso)
Toni ”El Blanco” Liimatta (rummut)
Mr Breathless (laulu/piano)

Katso Esa Pulliainen C-Combo & Mr Breathless keikat alla olevalta listalta.


Keikalla