Esa Eloranta

Esa Eloranta on suomalainen laulaja, lauluntekijä ja kitaristi, joka tunnetaan parhaiten hänen soolourastaan sekä Garbo-yhtyeestä. Esa Elorannan ensimmäinen levytys oli single Ainoa/Bella vuonna 1982. Esa Eloranta Encore tuli tutuksi Oulun rokkipiireissä. Esa kokeili myös hevilaulajana Riff Raffissa, mutta vasta Garbo oli Se Bändi. Garbo on julkaissut 6 albumia ja yhden kokoelman.

Ensimmäinen soololevy Kipinä julkaistiin –89. Esa on ollut mukana erilaisissa kokoonpanoissa. Bablon kanssa duokeikkailu on jatkunut vuodesta 1994. Bablo, Eloranta ja Aki Louhela keikkailivat 90-luvun puolivälissä nimellä BEL. Kimppaan lyöttäytyivät myöhemmin Bablo, Esa, Marstio ja Eero Raittinen; Kultakurkut keikkaili pari vuotta ja tekivät levyn vuonna 2002.

2006 julkaistiin Heartworn–yhtyeen albumi, joka sisälsi americanaa, kantrahtavaa singer-songwritermusiikkia. Esa on myös tehnyt yhteistyötä Jay Havannan kanssa. Heidän bändinsä dob (Dusty Oldman Band) on julkaissut kaksi singleä.

Elorannan lauluja on levyttänyt n. 30 eri artistia, mm. Katri Helena, Kari Tapio ja Jorma Kääriäinen. Esan sooloura on jatkunut aktiivisena 2000-luvulla ja vuonna 2013 julkaistiin albumi Suuret odotukset.

Katso Esa Elorannan keikat alla olevalta listalta.


Keikalla