Esa Eloranta

Esa Eloranta on vakiintunut suomalainen laulaja, lauluntekijä ja kitaristi, joka tunnetaan soolouransa lisäksi myös Garbo-yhtyeestä. 80-luvulla mainetta niittäneen Garbon kappaleet Poika julman maan ja Kuuma veri muodostuivat nopeasti täysverisiksi suomirock-klassikoiksi. Nykyisellä soolourallaan Eloranta on julkaissut useita pitkäsoittoja, jotka ovat soineet laajalti radiossa;  edelliseltä albumilta radiosoittoon päätyi peräti viisi single-kappaletta.

Eloranta tunnetaan myös lauluntekijänä useiden tunnettujen artistien takana.

Live-keikoilla Elorantaa kuullaan singer-songwriter -tradition mukaisesti soolona sekä trio-kokoonpanolla. Keikkaohjelmisto koostuu Garbon sekä Elorannan soolotuotannon lisäksi hyvällä tyylitajulla valituista coverbiiseistä, esimerkiksi Bruce Springsteenin ja Tom Pettyn klassikoista.

Elorannan tuorein pitkäsoitto Jotain ilmassa julkaistiin 23.2.2018. Uuden albumin julkaisua juhlistettiin levytyskokoonpanolla muutaman erikoiskeikan verran. Levy nousi julkaisuviikollaan Suomen virallisen albumilistan 6. sijalle (fyysiset levyt) ja sen osakseen saamat arvostelut ovat olleet kauttaaltaan ylistäviä niin median kuin myös yleisön puolelta. Keikkailu jatkuu soolo- ja bändikeikkojen muodossa.

Katso Esa Elorannan keikat alla olevalta listalta.


Keikalla