Aili Järvelä

Aili Järvelä on tunnettu aktiivisena ja muuntautumiskykyisenä tekijänä ja esiintyjänä musiikin kentällä. Tämän vuoden aikana, soololevynsä työstämisen ohessa, Järvelä on nähty muun muassa Lilla Teaternin lavalla Once-musikaalissa, Bergå Folk Project -maailmanmusiikkiyhtyeessä, Jukka Perko Avaran solistina, kansanmusiikkiyhtye Friggin riveissä sekä taidepop-artisti Stinakon kokoonpanossa.

Sielukkaana tulkitsijana tunnetulta Järvelältä on aiemmin ilmestynyt sooloalbumikokonaisuus Lainattua, Sinistä ja Omaa, joka julkaistiin kolmen EP:n muodossa vuosina 2019–2020. Helsingin Sanomien kriitikot valitsivat Omaa-EP:n yhdeksi vuoden 2020 parhaista julkaisuista ja antoivat EP:lle viisi tähteä. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluvan Roihuvuori-kappaleen sanoitus valittiin vuosituhannen 50 parhaan sanoituksen joukkoon lehden lukijaäänestyksessä. Järvelä on julkaissut myös albumin Unituulia (2021) yhteistyössä Sointi Jazz Orchestran kanssa. Albumilla kuullaan Järvelän säveltämiä ja sovittamia suomenkielisiä laulelmia.

Alunperin Kaustiselta kotoisin oleva Järvelä tekee parhaillaan toista sooloalbumiaan. Tuottajaparina levyllä on Joonas Saikkonen, jonka kanssa artistilla on pitkä historia erinäisten levyjen tiimoilta. Järvelä hyödyntää bändikokoonpanoa läpi koko tulevan albumin – muusikoiden kanssa työskentely on parasta mitä artisti tietää. Omakustanteena julkaistavalta albumilta on aiemmin lohkaistu singlet Simpukoita, joka nousi Radio Suomen soittolistalle, sekä viimeisimpänä Rakkaus, jolla Järvelä duetoi Matti Johannes Koivun kanssa.

Katso Aili Järvelän tulevat keikat alta.


Keikalla