Mikko Löytty

Pitkän linjan suomirock-vaikuttaja ja basistina useista kotimaisista rockyhtyeistä tunnettu  Mikko Löytty julkaisi hiljattain kolmannen sooloalbuminsa Koivu ja tähtiniitti. Nyt tämä musiikki viedään myös esiintymislavoille.

Suomirockin perinteeseen ankkuroituvalla albumilla kantavana teemana toimii rakkaus sekä sen eri sävyt. “Levyn kappaleiden ollessa pääosin rakkauslauluja luonnehtisin levyä eräänlaiseksi kertomukseksi kulkijan kaihosta “, kuvailee artisti itse tuotantoaan.

Löytty on vaikuttanut 70-80-luvun taitteesta lähtien sekä basistina että säveltäjänä useissa suomalaisissa etulinjan rockyhtyeissä, kuten Remu & Hurriganesin, Pepe Ahlqvist & Rolling Tumbleweedin, Dave Lindholmin yhtyeen ja Q.stonen riveissä. Löytty on tullut tunnetuksi erityisesti yhteistyöstään Miljoonasade-yhtyeen keulakuva Heikki Salon kanssa, jonka kanssa ovat syntyneet myös tuoreen albumin monet kappaleet, kuten esimerkiksi ensimmäinen single Koivu ja tähtiniitti. Myös toisena singlenä julkaistu Jaakko Löytyn tekstiin pohjautuva Kello käy on soinut säännöllisesti mm. YLE Radio Suomen soittolistoilla.

Eclipse Musicin julkaisema kolmas sooloalbumi Koivu ja tähtiniitti sisältää tuoreita sävellyksiä, joissa tekstinkirjoitusapuna ovat toimineet muun muassa Heikki Salo, Timo Kiiskinen, Jaakko Löytty, Jussi Sydänmäki, Mika Nuorva ja Esa Eloranta.

Keikoilla musiikista huolehtii levyllä kuultava kokoonpano:

Mikko Löytty – laulu, basso
Sakari Löytty – rummut
Anssi Salminen – Kitara
Jarkka Rissanen – Kitara

Katso tulevat Mikko Löytyn esiintymiset alla olevasta listasta.


Keikalla