Jannika B

Jannika B on lahjakas ja määrätietoinen pop-laulaja, jonka esikoisalbumi on vuonna 2013 ilmestynyt Kaikki rohkeus. Hänen ensimmäinen suomenkielinen julkaisunsa ja samalla debyyttialbumin ensimmäinen single Onnenpäivä julkaistiin loppuvuodesta 2011. Single pääsi ensin YleX:n Viikon tehokappaleeksi, josta se nostettiin Himotuimmat-listalle, viettäen useita viikkoja listan kärkisijoilla. Albumin kolmas single Seuraavaan elämään julkaistiin lokakuussa 2012, ja se nousi julkaisunsa jälkeen muun muassa Suomen viidenneksi soitetuimmaksi radiokappaleeksi ja soi edelleen tiuhaan radiokanavilla. Myös muut sinkkulohkaisut Hulluksi onnesta ja Pohjanmaan tuulia saivat hyvän radiosoiton.

Jannika B julkaisi toisen albuminsa Šiva 28. maaliskuuta 2014. Levyn tuotannosta ja äänityksestä on vastannut Jonas Olsson yhdessä Jani Lagerströmin, Pekko Haimin ja Ago Teppandin kanssa.

”Tällä albumilla mennään pintaa syvemmälle ja päästän kuulijan lähemmäksi itseäni ja sitä, mistä tulen, kuka olen ja minne olen menossa. Nimi Šiva kuvastaa levyn moniselitteisyyttä ja sen kappaleiden eri tasoja. Se solmii levyn fiktiiviset ja faktaan perustuvat tarinat yhteen ja heijastaen samalla äänimaiseman mystistä maailmaa”, Jannika B kuvailee.

Albumin ensimmäinen single Jääkausi julkaistiin tammikuussa. Toinen single Itseni herra nostettiin samantien mm. Radio Suomipopin ja Voicen soittoon. ”Levy on ehjä, hallittu ja itsevarma”, kuvailee Voicen musiikkipäällikkö Jussi Mäntysaari blogissaan. Lue Mäntysaaren koko arvio täältä.

Jannika B:n single Niagara julkaistiin 15.4.2016 – katso musiikkivideo alta! Uusi Skumppalaulu-single julkaistiin lokakuussa 2016, juuri sopivasti vuoden pikkujoulubiisiksi!


Katso Jannika B:n esiintyminen YLEN Suorana: Kortesmäki -ohjelmassa

Videot


Keikalla