Jannika B

Jannika B on lahjakas ja määrätietoinen pop-laulaja, jonka esikoisalbumi on vuonna 2013 ilmestynyt Kaikki rohkeus. Hänen ensimmäinen suomenkielinen julkaisunsa ja samalla debyyttialbumin ensimmäinen single Onnenpäivä julkaistiin loppuvuodesta 2011. Single pääsi ensin YleX:n Viikon tehokappaleeksi, josta se nostettiin Himotuimmat-listalle, viettäen useita viikkoja listan kärkisijoilla. Albumin kolmas single Seuraavaan elämään julkaistiin lokakuussa 2012, ja se nousi julkaisunsa jälkeen muun muassa Suomen viidenneksi soitetuimmaksi radiokappaleeksi ja soi edelleen tiuhaan radiokanavilla. Myös muut sinkkulohkaisut Hulluksi onnesta ja Pohjanmaan tuulia saivat hyvän radiosoiton.

Jannika B julkaisi toisen albuminsa Šiva 28. maaliskuuta 2014. Levyn tuotannosta ja äänityksestä on vastannut Jonas Olsson yhdessä Jani Lagerströmin, Pekko Haimin ja Ago Teppandin kanssa.

”Tällä albumilla mennään pintaa syvemmälle ja päästän kuulijan lähemmäksi itseäni ja sitä, mistä tulen, kuka olen ja minne olen menossa. Nimi Šiva kuvastaa levyn moniselitteisyyttä ja sen kappaleiden eri tasoja. Se solmii levyn fiktiiviset ja faktaan perustuvat tarinat yhteen ja heijastaen samalla äänimaiseman mystistä maailmaa”, Jannika B kuvailee.

Albumin ensimmäinen single Jääkausi julkaistiin tammikuussa. Toinen single Itseni herra nostettiin samantien mm. Radio Suomipopin ja Voicen soittoon. ”Levy on ehjä, hallittu ja itsevarma”, kuvailee Voicen musiikkipäällikkö Jussi Mäntysaari blogissaan. Lue Mäntysaaren koko arvio täältä.

Jannika B:n single Niagara julkaistiin 15.4.2016 – katso musiikkivideo alta! Skumppalaulu-single julkaistiin puolestaan lokakuussa 2016 ja se on saanut paljon radiosoittoa.

Maaliskuussa 2017 Jannika B julkaisi tuplasinglen: Sudenhetkellä- ja Vantaan kokoinen yksinäisyys -kappaleet. ”Uskon, että jokaisella on oma pimeytensä. Joku sellainen asia, joka joskus tuntuu hautaavan kaiken alleen ja josta ei näe ulospääsyä. Sudenhetkellä-biisin ydin tiivistyy siihen ajatukseen, että ihmisen ei pitäisi koskaan joutua esittämään niin vahvaa, ettei voisi pyytää toiselta apua.” Näin hän kertoo ajatuksista Sudenhetkellä-kappaleen taustalla. Kuitenkin molemmat uudet kappaleet antavat äänen ihmisen ajatuksille ”sudenhetkellä”. Tämä tuplasinglejulkaisu on kaksiosainen tarina, jonka kautta artisti haluaa käsitellä isoja ihmiselämää järisyttäviä teemoja, aiheita, joista käytävä keskustelu tällä hetkellä nostaa päätään. Kuuntele kappaleet täältä.


Katso Jannika B:n esiintyminen YLEN Suorana: Kortesmäki -ohjelmassa

Videot


Keikalla