Heikki Hela

Heikki Hela tunnetaan muun muassa Kummeli-ryhmän jäsenenä. Helan laulajaura alkoi jo 1980-luvulla menestyksekkäässä gospel-yhtyeessä Gospel Power. Yhtyeen hajottua hän siirtyi sekulaarimusiikin puolelle 1994 Kummelin kautta Uneton yö -kappaleella. Vuonna 1994 julkaistiin Heikki Helan esikoisalbumi Kaikista kaikkein ja hänet palkittiin Emma-gaalassa Miessolisti-tulokkaana.

Hela on uransa aikana julkaissut yhteensä viisi albumia sekä lukuisia single-lohkaisuja. Hänet tunnetaan hiteistään kuten Kaikista kaikkein, Uneton yö, Naisen hymy, Optimistinen, Sortunut ääni ja Hillitön hopeinen kuu.

Nyt vuonna 2017 Helalta on tulossa uutta materiaalia: maaliskuussa julkaistiin Maanantaikappale – laulu siitä, kun kaikki ei menekään ”ihan niin kuin Strömsössä”.

“Hytinässä hemmo alkaakin rokata hyvällä meiningillä! Siksi tässä voisi olla sellainen ‘always look on the bright side of life’ -henkinen näkökulma”, Hela pohtii. “On ihan turha pingottaa, se ei auta kuitenkaan. Biisin tarkoituksena on laittaa potkua viikon alkuun ja vaikka ihan jokaiselle päivälle. Ihan kohtuullista maanantaita seuraa jo vallan timanttinen tiistai…”

Tuoreessa Maanantaikappaleessa on raikas ja konstailematon rokkiote, ja siinä on kuultavissa myös Beach Boys– ja Beatles-vivahteita. Soittajina toimivat Heikki Helan (kitara, laulu) lisäksi Anssi Nykänen (rummut), Harri Rantanen (basso), Jarmo Nikku (kitara) sekä Speedy Saarinen (taustalaulu).

Singlestä julkaistaan myös musiikkivideo.

Edellinen single Saaren taa keinutteli viime kesänä radioaalloilla. Nyt Hela paljastaa, että tämän uuden maanantaihenkisen kevät-singlen myötä näyttää “uhkaavasti siltä, että lisää uusia kappaleita saattaa olla tulossa jo pian – ettei vaan jopa pitkäsoittoakin!”

 


Keikalla