Heikki Hela

Heikki Hela tunnetaan muun muassa Kummeli-ryhmän jäsenenä. Helan laulajaura alkoi jo 1980-luvulla menestyksekkäässä gospelyhtyeessä Gospel Power. Yhtyeen hajottua hän siirtyi sekulaarimusiikin puolelle 1994 Kummelin kautta Uneton yö -kappaleella. Vuonna 1994 julkaistiin Heikki Helan esikoisalbumi Kaikista kaikkein ja hänet palkittiin Emma-gaalassa Miessolisti-tulokkaana.

Heikki Hela ei kuulu ”metalliliittoon”, vaan pikemminkin puukäsitöiden piiriin. Unettomien öiden ja sahanpurun pöllyttämisen tuloksena on Helan höyläpenkistä laitettu maailmalle viisi pitkäsoittoa, lukuisia singlelohkaisuja ja hittejäkin (Kaikista kaikkein, Uneton yö, Naisen hymy, Optimistinen, Sortunut ääni, Hillitön hopeinen kuu…)

Helan melodinen Rhythm & Folk -musiikki ei sovellu puujalkaisille, mutta puupäille se kyllä passaa, täyspäisiä mitenkään pois sulkematta. Se on duurissa soiteltua melankoliaa, jota siemaillessa voi vaikka relata päänsä täyteen tai tuulettaa jalkojansa ja tanssia itsensä selväksi.

Heikki Hela & Akustinen kokemus on rytmi-trio ilman sitä ainaista häiriköijää, eli rumpalia. Se tarjoilee akustista rytmikitarointia, fiilistelyä ja sähköistä purentaa tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Heikki Hela & Sähköinen Lataus on sähköhoitoa kemuihin ja hulinoihin. Rytmihierontaa viiden äijän vimmalla ja voimallisella folk-rock otteella, tunnelmoinnista tinkimättä. Lataudu, purkaudu, tanssi ja tuuleta!

Jos et ole löytänyt enää Helan varhaisempia levyjä, niin ei syytä suruun. Hela- kokoelma Hittejä ja Hukkuneita Helmiä julkaistiin 9.5. 2007. Sieltä löydät suurimmat hitit sekä soittolistojen alle hukkuneet tunnelmapalat.

Heikki Helan tuorein single on kesäisen keinutteleva Saaren taa, se julkaistiin toukokuussa 2016.

Katso Heikki Helan keikat alla olevalta listalta.


Keikalla